29 maj 2016 Gustavsberg
47 medlemmar deltog i denna utflykt. Foto: Christer Fredlund
Klicka på bilder för större format
Årets resa gick till Stig Lindberg-utställningen i Gustavsberg. Utställningen är till minne av konstnärens födelse för 100 år sedan. Curatorer har varit Kjell Lööw och Stig Lindbergs son Lars Dueholm-Lindberg. Efter måltid på Bistro Gustavsberg hann vi även med lite shopping i närliggande butiker.
Kjell Lööw, fd chef för museet, guidade oss som första besöksgrupp i den nyöppnade utställningen. Till sin hjälp hade han konstantikvarie Marika Bogren, som guidade halva gruppen.
Denna sprattelgubbe i emalj gjordes till en skola i Gustavsberg. Den kommer att placeras i Gustavsbergs nya porslinsmuseum.
Läs om Stig Lindberg påGustavsbergs konstmuseumshemsida
Den spektakulära grillen i emalj tillverkades i c;a 10 ex. Man får idag betala 75-150.000 kr för att bli lycklig ägare.
Dafne som förvandlas till ett träd.
29 maj 2016 Gustavsberg
47 medlemmar deltog i denna utflykt.
Årets resa gick till Stig Lindberg-utställningen i Gustavsberg. Utställningen har tillkommit som minne av konsnärens födelse för 100 år sedan. Curatorer har varit Kjell Lööw och Stig Lindbergs son Lars Dueholm-Lindberg. Efter måltid på Bistro Gustavsberg hann vi även med lite shopping i närliggande butiker.
Kjell Lööw,fd.chef för museet guidade oss som första grupp i den nyöppnade utställningen. Till sin hjälp hade han konstantikvarie Marika Bogren som guidade halva skaran.
Denna sprattelgubbe i emalj gjordes till en skola i Gustavsberg. Den kommer att placeras i Gustavsbergs nya konstmuseum när det blir klart.
Läs om Stig Lindberg påGustavsbergs konstmuseumshemsida
Den spektakulära grillen i emalj tillverkades i ca: 10 ex. Man får idag betala 75-150.000 kr för att bli lycklig ägare.
I en av montrarna hade man samlat konstgods. Unikat av olika typer. Ett flertal med mytiska eller bibliska motiv.
Dafne som förvandlas till ett träd.
Foto: Christer Fredlund
Klicka på bilder för större format